Rit 7: 17 oktober

Over bonbons, vlaai en boerderijen

Donderdag 17 oktober verzamelden liefst 16 leden van onze club zich met bijrijder bij Wim en Maria Goossens op hun prachtige woonplek aan Vaarle in Nuenen. Onder het genot van koffie of thee met vlaai werd weer gezellig bijgepraat. Ook bracht Hans van Beekum ons op de hoogte van de toestand van Bastiaan van Riemsdijk die samen met Wim de rit had uitgezet, maar vandaag helaas weer in het ziekenhuis lag. Rond 11.00 stapte iedereen in om de rit aan te vangen.

Wanneer er ooit een wereldkampioenschap ‘doorgaand verkeer ophouden’ wordt georganiseerd, wint het deel van de N270 dat door Helmond leidt glansrijk. Met meer dan 15 verkeerslichten op dit traject is de kans dat je met een hoger gemiddelde dan 36 km/u door kunt rijden vrijwel nihil. Maar dan heb je ook de unieke kans om te genieten van de ‘prachtige’ gebouwen langs de weg.

Om Noord Limburg ‘vlot’ te bereiken moet je echter dit obstakel voor lief nemen. Nadat we Deurne waren doorkruist voerde de tocht door het agrarisch gebied van Oost Brabant om uiteindelijk terecht te komen in…het agrarisch gebied van Noord Limburg. Via talrijke kruip-door-sluip-door weggetjes kwamen we in plaatsen waar sommige deelnemers nog nooit van gehoord hadden. Oirlo, Smakt, Veulen: je moet er ooit geweest zijn, nietwaar? Een ware ontdekkingsreis, dus, waarbij je echter niet de euforie van Columbus of Marco Polo zult hebben gevoeld.

De overtocht van de Maas bij Bergen werd ingeluid met de zegening van een aantal mannelijke deelnemers, waarna een prachtige route ons in Well bracht, waar de lunch werd genoten. De vriendelijke en vlotte bediening waren de bekende kers op de vlaai. Na de lunch verfraaiden wij opnieuw Noord Limburg en Oost Brabant met een mooi lintje auto’s om uiteindelijk te landen in Helmond waar de laatste borrel van dit jaar werd genoten. Tja, en als je dan fluistert dat je jarige bent geweest, MarieAnne, dan kun je natuurlijk rekenen op een uitbundig ‘lang zal ze leven’. Maar een slimme meid is op haar toekomst voorbereid dus ze had voor een traktatie gezorgd. En zo eindigde toerdag die fraai begon met vlaai met bonbons als bonus.

Dank Wim en Bastiaan, die we uiteraard het beste toewensen,  voor de fraaie en afwisselende rit.
EvdE