1-10-2024: Naar de van Lenthof

Van Lenthof

Wanneer mensen op een leeftijd komen waarbij het geheugen ze steeds vaker in de steek laat, is het soms opvallend hoe goed ze zich gebeurtenissen, voorwerpen of mensen uit een ver verleden kunnen herinneren. Ze zingen liedjes van vroeger klakkeloos uit volle borst mee en noemen naam en toenaam als ze door oude familiealbums bladeren. Maar op de vraag wat ze net hebben gegeten weten ze geen antwoord meer.

Bij Savant Van Lenthof Nuenen weten ze daar alles van. Hoe leuk en bijzonder is het dan als je met een aantal oldtimers van onze club komt voorrijden. De bewoners noemen weliswaar niet het merk en type maar weten wel dat de Jaguar van Jan een sjieke auto is en dat de DS van Leen uit Frankrijk komt. Om de feestvreugde te verhogen mogen ze mee, een klein blokje om in Nuenen. En zo gaat Leen voor het eerst in zijn leven met vier vrouwen op stap!

Uiteraard moeten de dames en heer op de foto. Laatstgenoemde herkent overigens wel Harrie Bekkers – wie niet in Nuenen en omstreken, zou je haast zeggen. Als een van de dames poseert naast de DS vergeet ze vooral niet het haar even goed te doen. En in een poging iemand te imiteren die galant is, houdt de voorzitter keurig het portier van de Citroën open zodat de dame zelf even mag ‘voorzitten’.

Ondanks de wat onduidelijke weersvoorspelling telden we toch tien deelnemers en mochten de leden na afloop genieten van koffie of thee met een heerlijk stuk taart. Volgend jaar zijn we weer van de partij!
EvdE